Persoane interesate

joi

2martie vineri2012

                           Cine gândeşte puţin se înşală mult.
                                                          Leonardo da Vinci (1452 - 1519)








Este un mare defect să te închipui mai mult decât eşti, şi să te preţuieşti mai puţin decât valorezi.
                          Johann W. Goethe (1749 - 1832)









Rabdă şi nu învinui ceea ce nu poate fi schimbat!
                Publius Syrus (sec. I Î.C.)

8 comentarii:

  1. Este un mare defect sa te inchipui...de ce oare mi-a amintit citatul asta de "Luceafarul" lui Eminescu? De ce mi-a amintit de Catalina si Catalin si de Luceafar?
    Eu nu gasesc un defect in a te inchipui mai mult decat esti.Acest fapt este adanc in fiinta umana,este impulsul evolutiv de care fiecare om are nevoie,este inchipuirea unui ideal de devenire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "să te închipui mai mult decât eşti" în sensul de iluzie, nu de aspiraţie, eu aşa citesc...Amael,,, pentru că atâta cât valorăm fiecare, atâta ne putem preţui..."mai multul" e iluzie...iar iluziile...

      Ștergere
  2. Sa insemne asta ca trebuie sa ne inchidem in tipare visele?Sa insemne asta ca trebuie sa gandim cum gandeste toata lumea ca sa fim ok?Sa intelegem ca trebuie sa ne pretuim atat cat ne pretuiesc altii? Are fiinta umana un PRET?

    RăspundețiȘtergere
  3. nicidecum Amael "să ne închidem în tipare visele"...doar să nu ni le transformăm în iluzii, cumva...cred eu... dacă ne iluzionăm şi visele, ce vom mai visa apoi...??? Şi preţuirea: o facem raportându-ne la noi înşine? sau la alţii? sau la Dumnezeu...?...preţul fiinţei umane nu e cam ca preţul aurului, ci este preţul de a ne fi născut şi de a trăi, ştiind care ne este rostul,,,deci nu are PREŢ fiinţa umană! de aceea e aşa de preţioasă.

    RăspundețiȘtergere