Persoane interesate

vineri

24martie sâmbătă2012

Iubita - un paradis în mişcare, un cer în plimbare, o fericire în picioare.
                           Heinrich Heine (1797 - 1856)
Cred că firul de iarbă nu este mai neînsemnat decât călătoria de o zi a stelelor. Şi furnica-i la fel de perfectă, şi un fir de nisip, sau un ou de ciocănitoare. Şi brotăcelul e o capodoperă comparabilă cu cele mai mari.
            Walt Whitman (1819 - 1892)

Viaţa este şi vis, şi fiziologie, şi morală, dar şi ceva mai mult decât toate acestea la un loc. Viaţa este chiar viaţa! Singurul nostru bun, şi singurul nostru blestem. Trăim! Fiecare dintre noi avem viaţa noastră, unică, determinată de întregul trecut, asupra căruia nu mai avem nicio putere, şi determinând, la rândul ei, oricât de puţin, întregul viitor. Viaţa noastră...! Nu e decât a noastră, irepetabilă şi de neînţeles pe deplin. Iar ceea ce spun acum despre viaţă ca întreg, aş putea să spun despre fiecare clipă a ei.
           Mraguerite Yourcenar (1903 - 1987)

4 comentarii:

  1. Anonim22:03:00

    Viata....Destin....zilnic ne razboim cu Demonii din suflet , incercan sa intelegem alegerile pe care le-am facut . In fond , asta ne defineste

    RăspundețiȘtergere
  2. deşi anonim, interesant comentariu, Anonim...Demonii din suflet nu ar trebui scrişi cu majusculă, să nu-i confundăm cu numele nostru, ca şi cum chiar noi am fi...şi DA! ne defineşte lupta cu ei, dar numai după ce ne bucurăm de lumina pe care Creatorul a pus-o în fiecare,,,e bine să luptăm "la lumină" cu demonii aceia iubitori de întuneric....asta cred eu că ne defineşte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum am zis de multe ori iubirea aduce suferinta:d
    Acel citat nu prea se potriveste cu lumea in care traim.

    RăspundețiȘtergere