Persoane interesate

duminică

27februarie luni2012

Binele şi răul nu se decid în relaţiile oamenilor între ei, ci exclusiv în raportul omului cu el însuşi.
                                                    Jakob Wasserman  (1873 - 1934)




Unul dintre cele mai grele lucruri este să pui în armonie răul cu binele... Şi totuşi, în lumea aceasta ele se găsesc laolaltă, şi această îmbinare produce durere şi fericire.
            Rabindranath Tagore (1861 - 1941)






În viaţă nu e destul să nu faci rău nimănui, ci trebuie să faci cât mai mult bine oricui.
         Francois Fenelon (1651 - 1715)

10 comentarii:

  1. Da,sa faci bine oricui dar cu conditia sa nu-ti faci rau tie insuti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amael....putem fi egoişti în facerea de bine?

      Ștergere
  2. mereu imi place ce gasesc pe blogul tau :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Binele mereu castiga.Poate uneori cand facem bine primim rau dar totusi bine va castiga.:x

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu am zis sa fim egoisti in facerea de bine si a te iubi pe tine insuti nu inseamna a fi egoist,nu intotdeauna...Isus al nostru a spus candava:"Iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti",sa fi vrut el sa spuna in realitate altceva decat a spus?Sa fi vrut sa spuna "Iubeste pe aproapele tau mai mult decat pe tine insuti"?Tot Isus a spus "Fiti intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii".Sa fi vrut sa spuna "Fiti vicleni ca serpii si naivi ca porumbeii"?Nu gasesti ca asa cum ii iubim pe altii trebuie sa avem grija si de noi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur Amael!...dacă nu am avea grijă de noi, cine i-ar iubi pe alţii? Iubirea ne obligă să devenim tot mai buni, înţelegând prin asta şi tot mai iubitori, dacă vrem să-i facem pe alţii fericiţi. Numai că....dacă ţi-ar cere partenerul tău să-i împlineşti o dorinţă care, cel puţin pe moment, ţie ţi-ar face rău, l-ai refuza? numai din cauza aceasta...?

      Ștergere
  5. Partenerul meu care ca ma iubeste nu mi-ar cere niciodata ceva ce mie mi-ar face rau,nici o secunda!Aici este vorba de IUBIRE si RECIPROCITATE si partenerul meu nu este "oricine",cine iubeste cu adevarat si are constiinta treaza nu va accepta NICIODATA sa i se faca un bine stiind ca binefacatorul sufera prin aceasta!Tu ai accepta ca cineva sa-ti faca un bine cand stii ca acel mic cineva,neinsemnat si smerit ar suferi in urma ajutorului pe care ti-l ofera complet dezinteresat,din iubire,tie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur că nu aş accepta! dar dacă altfel nu s-ar putea? fie că e vorba despre el sau despre ea...? dacă altfel nu s-ar putea...?decât cu suferinţă....atunci aş accepta!

      Ștergere